spacer.png, 0 kB


spacer.png, 0 kB
Knettergekke rechter PDF Afdrukken E-mail
Monday 10 July 2017

Knettergekke rechter (nieuwstrent 1-vandaag)

Op 10 juli 2017 bepaalt de rechter dat aan de Maria Montessorischool in Wateringse Veld een boete wordt opgelegd van Euro 500 omdat er een schoolfoto is gemaakt terwijl het offerfeest was. Twee Moslimkinderen konden niet mee op de foto en voelen zich gediscrimineerd. De eis van de ouders was Euro 10.000 smartengeld. De rechter vindt, dat er onderscheid is gemaakt tussen leerlingen en dat zou niet mogen van de Algemene wet gelijke behandeling.

Andere (fictieve) casus: Twee kinderen komen uit een gezin van de Zevendedagsadventisten. Zij gaan op zaterdag altijd naar de Bijbelstudie en daarna is er eredienst. De school waarop zij zitten organiseert op zaterdag een schoolpleinfeest ter gelegenheid van het zoveel-jarig bestaan. De ouders stappen naar de rechter omdat hun kinderen er niet bij hebben kunnen zijn. Ze eisen Euro 10.000 smartengeld. Ze vinden dat er onderscheid is gemaakt en dat mag niet van de wet gelijke behandeling. Denkt u nou echt dat de ouders van deze kinderen in het gelijk zouden worden gesteld? Er zou om gelachen worden.

Inderdaad: knettergek! Dit is nu zo ongeveer wat in PVV-kringen de ‘zelfislamisering’ van Nederland wordt genoemd. Ik kan het helaas niet (meer) tegenspreken. Het is positieve discriminatie of wat tegenwoordig zo mooi heet etnisch profileren. Het is links gedram, selectieve verontwaardiging. Afijn… laat maar zitten! De rechter heeft de rechtstaat bepaald geen dienst bewezen. Zo slinkt het toch al geringe vertrouwen zienderogen weg.


 
Column

Als wij deze column lezen, liggen de verkiezingen achter ons. Turbulente tijden. Wat Nederland het meest bezighoudt – het vluchtelingenprobleem – werd handig omzeild door te gaan spreken over de Nederlandse ‘identiteit’ (observatie van Arendo Joustra). De partijen beloofden miljarden voor de zorg, trokken hun cordon sanitaire rond Wilders en de provocatie van Erdogan liet behoorlijk wat stof opwaaien. Het milieu deed dit keer niet mee. De journalistiek bepaalde wie er podium kreeg en wanneer… In de zijlijn roerden zich de dieren, de denkers, 50+ers en forumdemocraten. En er werd zoals altijd behoorlijk wat politiek bedreven met de prognoses. Ergens op de achtergrond speelde nog een levensbeschouwelijke kwestie – die van het zelfgekozen levenseinde voor mensen die vinden dat hun leven voltooid is. Daar zou de dokter bij moeten helpen. Het stokpaardje van Pia Dijkstra (D66). Alexander Pechtold deed er nog een schepje bovenop door de grens van 75 jaar te laten vallen. Het enige antwoord van de toonaangevende politici was de oproep om mensen waardig ouder te laten worden. We zouden daarom de eenzaamheid moeten bestrijden en de ouderdom moeten herwaarderen. Dit onder verwijzing naar het manifest ‘Waardig ouder worden’ van Christen Unie, Max en de KBO-PCOB. Mijn vraag is: Mag het ietsje méér zijn? Welke christen in de politiek durft zijn nek nog uitsteken? Is het leven niet gegeven van God en daarom heilig en onaantastbaar? Hoe ver gaat eigenlijk het zelfbeschikkingsrecht van mensen? Wie zal er bepalen wanneer een leven voltooid is? Worden de dokters niet opgezadeld met ‘a hell of a job’? De enigen die nog van hun geloof wisten te getuigen, waren Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers.

lees verder...
 
Meest recent
Meest gelezen

spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB